torstai 24. huhtikuuta 2014

Sitruunamarenkirahka

Yksi perinteisiä pääsiäisherkkuja kotona oli sitruunamarenkirahka. Olen sitä aikaisemminkin tehnyt, mutta nyt ihan meinasi unohtua. Ja ollaan oltu reissussa useampana pääsiäisenä, joten en ole itse ollut ruokalistan laatijana. Mutta nyt siis tein tuota herkkua 

Minä tein sen näin:
2 dl kermaa
250g rahkaa
vaniljasokeria
intiaanisokeria
Persikoita pieninä kuutioina

Vaahdota kerma, lisää rahka, sokeria sopivasti ja persikan palaset. Laita kupin pohjalle n. puolet rahkasta. Leikkaa lopuista persikista lohkoja ja lado niitä sopivasti rahkan päälle. Laita lohkojen päälle vielä marenkeja. Mitä enemmän, sitä makeampaa. (siksi tein rahkasta vähemmän sokerista!) Sitten päälle loput rahkat ja siihen taas persikkalohkoja ja lopuksi päälle marenkia. Nami!

Marengitkin tein itse, vähän summassa nakkelin aineksia valkuaisvaahtoon. Sattui tällä kertaa tulemaan oikein hyviä, rapeita marenkeja!


Ollaan oltu reissussa ja lapsi on sen jälkeen ollu sairaana, niin en ole paljon ehtinyt tätä blogia päivittää. Jospa taas inostuisin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti