keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Gluteeniton mutakakku

Tekaisin mutakakkua gluteenittomista kaurajauhoista. Tuli eri makuista, mutta hyvää. Lisäsin taikinaan vielä piparminttuöljyä. Nami!


Ja yritän sius pudottaa painoa :D onneksi mies ja vieraat söi suurimman osan!

Resepti on muuten mitä parhain mutakakkuresepti! En muista, oonko täällä sitä kertonu, mut kerrompa sitte taas :) Reseptin oon bongannu joskus Maku-lehdestä. 

200g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäj./ gluteenittomia kaurajauhoja
1tl leivinjauhetta

Sulata voi ja suklaa. Yhdistä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vähän jähtynyt voi-suklaa-seos varovasti vaahtoon. Lopuksi sekoita jauhot ja leivinjauhe joukkoon. Laita sopivaan vuokaan. Paista 200 asteessa 17-25min, (Meidän uunilla 17min.) kunnes kakku on sopisvasti kypsä. Oman maun mukaan :)

Mun versiossa oli siis gluteenitonta kaurajauhoa ja intiaanisokeria. Muka vähän terveellisempää (: Ja uutena kokeiluna Young Livingin piparminttuöljyä. Kaksi tippaa toi tosi kivan mintin säväyksen kakkuun. Niin, ja liputan edelleen Brunbergin tumman suklaan puolesta. Ihan parasta leivontaan. Nut oli kokeilussa fazerin tumma suklaa, mutta se ei toiminu niin hyvin, kuin tuo Brunbergin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti