keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mustaherukka-suklaajuustokakku

Tämä kakku on ihan mun lempparikakku! Makuyhdistelmä on aivan mahtava! Mä olen myös pakastanut tätä kakkua, helppo sitten ottaa pakkasesta kakku, jos tietää vieraita olevan tulossa. Tässä ei tuo päälinen ole niin siisti, mutta ei sitä ehdi katsoa, kun se pitää jo syödä pois! Tämä resepti on n. 26cm irtopohjavuokaan.



Mustaherukka-suklaajuustokakku

Pohjan voi tehdä kekseistä 

n.150g esim. kaurakeksejä 
3rkl voita/margariinia

tai jos haluaa gluteenittomana tän, niin voi tehdä vaikka pienen kakkupohjan. Eli:

2 munaa
1dl sokeria
1dl perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta
2rkl tummaa kaakaota

Juustokakku

6dl kermaa
600g tuorejuustoa
200g tummaa suklaata
n. 9dl mustaherukoita
sokeria
4 liivatetta


Keksipohja: murskaa keksit, lisää joukkoon sulatettu rasva. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperia pohjalle. Painele seos irtopohjavuokan pohjalle.

Kakkupohja: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet. Levitä pellille sopivan ohueksi levyksi. Huom, tästä ei tule pellilistä, vaan n. puoli peltiä. Paista pohjaa 200 asteessa kypsäksi (tulee nopeasti, varo ettei pala!). Leikkaa levystä sopivan kokoinen pohja irtopohjavuokaan.


Juustokakku:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto. Ota puolet toiseen astiaan. Lisää toiseen puoleen sulatettu suklaa. Kaada seos irtopohjavuokaan.

Paseeraa mustaherukat. Kaada mehua toiseen kerma-juustoseokseen, maistele välillä, että saat sopivan määrän! Lisää sokeria oman maun mukaan, ennen kuin lisäät liivatteet! Sekoita liivatteet n. 0,5dl:n kiehuvaa vettä. Kaada liivatteet ohuena nauhana kerma-juustoseokseen hyvin sekoittaen. Levitä seos suklaamoussen päälle. Voit tökkiä mousseja haarukalla tai nuolijalla, niin kakkuun tulee kivoja epätasaisuuksia, kun sitä leikkaa.

Anna hyytyä useampi tunti tai seuraavaan päivään.

Tällä kertaa laitoin kakkuun ehkä vähän liikaa suklaata :D 
Mutta olihan se hyvää!

2 kommenttia:

  1. Tätä on vissiin joskus tullu maistettua! (nam!)

    VastaaPoista
  2. tätä tein vähän muokaten ja tuli älyttömän hyväää :)

    VastaaPoista