perjantai 11. heinäkuuta 2014

Taas ompelua :)

Huomenna on juhlat ja mulla ei ollu sopivia vaatteita. Muistin, että oon ostanu kirpparilta hienon kankaan ja lähdin siitä kaavailemaan helppoa mekkoa. 


Konsultoin hieman siskoani ja leikkelin sitten vanhasta mekosta mallia ottaen uuden. 


Ompelu ei mennytkään kovin sujuvasti. saumurin langat katkeili jatkuvasti. Kun sain ne korjattua niin, että ne ei enää katkeillu, vääntyi neula. Sitten sitä vaihtamaan voiveitseä ruuvimeisselinä käyttäen :D Sen jälkeen surruuttelin koneella, kun yhtäkkiä kävi välähdys ja saumuri meni pimeäksi, eikä enää toiminut. Ajattelin, että lamppu paloi ja pyysin miestä tuomaan uuden töistä tullessaan. Silloin kävikin ilmi, että sulakekin oli palanut. (Ihmettilinkin, miksi netti ei toiminut, mutta ei käynyt mielessä, että pistorasioiden sulake olisi voinut mennä rikki!) No, vaihdoin uuden sulakkeen ja uuden lampun ja ajattelin jatkaa hommia, mutta poks vaan, uusikin sulake paloi. Joten saumurin matka oli kai tullut tiensä päähän ;(

Onneksi sattui olemaan äidin ompelukone lainassa, niin sain sillä ommeltua mekon erinäisten vaiheiden jälkeen. Ei tämä mekko mikään mestariteos ole, mutta menee huomiset juhlat ja on musta kivan kesäinen!


 Kangaspalat olivat niin kapeat, että ompelin pienet kiilat molempiin sivuihin. Niiden ompelu ei minulle ollut ihan helppoa, kun en ole mikään mestariompelija. Mutta sain niistä tuommoset, että ei ne ihan kamalasti törötä sieltä :D 


Mekko onmuutenkin ihan pään ylivedettävä malli ilman mitään muotolaskoksia yms. Eli ihan simppeli. Ja kun on tuommoinen suora malli, saa sinne vuosirenkaatkin hyvin piiloon :)


4 kommenttia:

  1. Ihana kangas! Ja ompa nyt vastustellu sulla. Toivottavasti saumuri lähtee vielä toimimaan. Kelpaa hyvin tulla juhliin tuolla! Mulla vielä kolmannelle asu vähän hakusessa. onhan tässä 4h aikaa ennen lähtöä;)

    VastaaPoista
  2. Ihana kangas. Ja uutta lukemista. Jää seuraamaan. :)

    VastaaPoista
  3. Tosi sievä kangas ja nätti mekko. Hyvin meni juhlissa :-D.

    VastaaPoista